edit.az
Foto Albom - Sizden Gelen-Paylaşılan Şekiller
    

Qurudulmuş meyvə vitamin mənbəyidir

Yerleşdirdi: Aziza(21.01.2015 / 10:23)
Oxunmuş: 226 | | Like: 0

Əncir, qaysı, tut və üzüm kimi qurudulmuş meyvələrdə A vitamini daha çox olur. İnkişaf etməkdə olan uşaq və yeniyetmələrin qurudulmuş meyvələrdən istifadə etmələri məsləhətdir.
Bu meyvələr sinir sistemini gücləndirir, zehni inkişafa müsbət təsir göstərir, dəmirlə zəngin olduğu üçün orqanizmin müqavimətini artırır. Meyvələri təmiz və quru şəraitdə qurutduqda tərkibindəki su 80-90 faizdən 10 faizə düşür. Bu sırada vitamin və minerallar çoxalır.
Tərkibində A vitamini olan bütün meyvələr dərinin sağlamlığında mühüm rola malikdir. Qurudulmuş tərəvəzdə isə vitaminin dəyəri meyvədəki qədər olmur. Ona görə də tərəvəzləri qurutmaq əvəzinə, dərin dondurucularda saxlamaq daha məqsədəuyğundur.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Hamiləlik dövründə qidalanma
Ağ ölüm
İsti çayla xərçəng xəstəliyi arasında əlaqə
Qoz yeyin hər şey qoz kimi olacaq
Yumurta güc, enerji və protein mənbəyidir
Folqa Metal sancaqlı paket çayları içməyin!
Saqqızın faydaları
Meyvələrin insan orqanizmine faydası
Uşaqlarda düzgün qidalanma...
Birdən-birə çox arıqlamaq düzgündürmü?!
Baş Sehife
MobTop.az