edit.az
Foto Albom - Sizden Gelen-Paylaşılan Şekiller
    

Limon şorbasının hazırlanması

Yerleşdirdi: Aziza(29.11.2014 / 11:11)
Oxunmuş: 229 | | Like: 0

Tərkibi:
1 l toyuq bulyonu
1 limon
1 yumurta
3-4 x.q. düyü
cəfəri bulyon:
Toyuq yerkökü soğan kəvər bulyon üçün toyuğu yerkökü, soğan və kəvərlə birlikdə ət tam bişənədək qaynadın. Əti başqa xörək üçün istifadə edə bilərsiniz. Suyunu isə süzün. Düyünü yuyub bulyona tökün, təxminən 15-20 dəqiqə, yumşalanadək bişirin. Yumurtanı bir kasaya qırın, çalın. Qarışdıra-qarışdıra 1 limonun şirəsini içinə sıxın. Qaynayan bulyondan yarım çömçə buraya əlavə edin (əlinizi saxlamayın, qarışdırmaqda davam edin). Ocağı azaldın, elə olsun ki, şorbanın qaynamağı tam dayansın, sonra şorbanı qarışdıra-qarışdıra limonlu-yumurtalı qarışığı əlavə edin. Bir neçə dəqiqə, şorba qatılaşanadək qarışdırın. Əsas odur ki, şorba qaynamasın, yoxsa yumurta lopa əmələ gətirəcək. Hazır şorbaya doğranmış cəfəri səpə bilərsiniz. Şorbanın çox turş olacağından qorxmayın, üz-gözünüzü turşutmayacaq dərəcədə zərif dada malikdir.
Nuş olsun..

Fikirler:
Kitabxana »
Ezogəlin şorbası
Zərif toyuq şorbası
Sosisdən tomatlı şorba
Limonlu adana şorbası
Qırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)
Kərəvizli səbzə şorbası
Qarğıdalı şorbası
Ordubad sayağı lobiya şorbası
lebeniye şorbası
Mərcimək Şorbası
Baş Sehife
MobTop.az