edit.az
Foto Albom - Sizden Gelen-Paylaşılan Şekiller
    

KÜFTƏ-BOZBAŞ

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(21.12.2012 / 19:18)
Oxunmuş: 728 | | Like: 0

Qoyun əti – 163 q,

quyruq – 20 q,

düyü – 15 q,

təzə alça – 30 q,

noxud – 25 q,

kartof – 150 q,

baş soğan – 18 q,

zəfəran – 0,1 q,

quru nanə - 0,1 q,

istiot,

duz.


Küftə - bozbaş üçün sümüklərdən bulyon bişirilir. Qoyun ətinin yumşaq hissəsi baş soğanla birlikdə ətçəkən maşından keçirilir. Qiyməyə düyü, istiot, duz qatılıb yaxşı qarışdırılır. Hər küftənin içərisinə 2-3 ədəd yuyulmuş alça qoyulur. Noxud bulyonda bişdikdən sonra küftələr bulyona salınır və bişirilir. Həmçinin kartof və narın doğranıb qızardılmış soğan əlavə edilir. Xörəyin hazır olmasına 10-15 dəqiqə qalmış ona duz, istiot və zəfəran məhlulu əlavə edilib hazır vəziyyətə çatdırılır. Süfrəyə veriləndə üzərinə keşniş, yaxud quru nanə səpilir.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Borş
Noxudlu-buğdalı şorba
Mərmər şorbası
Sütlü Şorba(uşaq yeməyi)
Ordubad sayağı lobiya şorbası
Piti resepti
Lobya şorbası
lebeniye şorbası
Dadlı şorba
Xaş
Baş Sehife
MobTop.az