edit.az
Kitabxana - En Maraqlı melumatlar
    

Kələkoş

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(18.12.2012 / 13:47)
Oxunmuş: 555 | | Like: 0

KƏLƏKOŞ

4 porsiya üçün nəzərdə tutulub

Ərzaqlar

3 stəkan yağlı qatıq
1 ½ xörək qaşığı un
1 yumurta
3 stəkan soyuq su
1 xörək qaşığı yuyulmuş və süzülmüş yumru düyü
½ stəkan xırda doğranmış qoz
2 diş əzilmiş sarımsaq
1 ½ xörək qaşığı quru nanə
2 xörək qaşığı bitki və ya kərə yağı
1 orta baş xırda doğranmış soğan
duz¸ zövqə görə
istiot¸ zövqə görə


1. Bir kasada qatığı, unu, yumurta və suyu yaxşıca qarışdırın. Sonra isə üzərinə düyünü, qozu, sarımsağı, və quru nanəni əlavə edin və yenə qarışdırın.

2. Bir qazanda yağı qızdırın və soğanı əlavə edib təxminən 6-7 dəqiqə qızardın.

3. Qatıqlı qarışığı soğanın üzərinə əlavə edin və taxta qaşıqla ara vermədən qarışdıraraq orta odda təxminən 20 dəqiqə müddətində və ya düyü yumuşalana qədər bişirin. Kənara çəkin və üzərinə zövqə görə duz və istiot əlavə edib qarışdırın. Süfrəyə isti-isti verin.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Bağ Şorbası
Ətli dovğa
Tavuk Suyuna Mısır Çorbası
Sosisdən tomatlı şorba
Qozlu və sarımsaqlı ovduq
Ətli əriştə
Qırmızı Mərci Şorbası (Kırmızı Mercimek Çorbası)
Çox ləzzətli qarox şorbası
Qaymaqlı tomat şorbası
Yayla Şorba
Baş Sehife
MobTop.az