edit.az
Forum - En Maraqlı Mövzular ve Fikirler
    

Ətli dovğa

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(18.12.2012 / 13:32)
Oxunmuş: 701 | | Like: 0

Ləvazimatlar

Qatıq – 2 l

Can əti – 250 q

Baş soğan – 1 ədəd

Xama – 100 q

Yumru düyü – 50 q

Noxud – 80 q

Yumurta – 2 ədəd

Göyərti (keşniş, şüyüd, göy soğan, cəfəri, çuğundur yarpağı, təlpətöyün, turşəng, nanə, ispanaq)

Duz, istiot


Hazırlanma qaydası

1. Ətçəkən maşınından keçirilmiş ət və soğan qarışığına duz və istiot əlavə olunub balaca küftələr hazırlanır.

2. Küftələr bir az duz əlavə edilmiş suda bişirilir.

3. Axşamdan noxud isladılır və bişirilir.

4. Qatığın üzərinə bir az su, xama, yumurta əlavə edilib çalınır, daha sonra axşamdan isladılmış düyü, bişmiş noxud, xırda doğranılmış göyərti əlavə olunub zəif odda bişirilir.

5. Düyünün bişməsinə az qalmış dovğaya küftələr əlavə edilir. Duz və istiot vurulur.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Sosisdən tomatlı şorba
Tavuk Suyuna Mısır Çorbası
Ətli əriştə
Limonlu adana şorbası
Qozlu və sarımsaqlı ovduq
Qarğıdalı şorbası
Yaşıl şorba
Mərmər şorbası
Qaymaqlı tomat şorbası
Çox ləzzətli qarox şorbası
Baş Sehife
MobTop.az