edit.az
Pulsuz Yüklemeler Dünyası...
    

Badımcan dolması

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(12.12.2012 / 19:30)
Oxunmuş: 935 | | Like: 0

Qoyun əti – 163 q,

badımcan – 300q,

baş soğan – 20 q,

ərinmiş yağ – 20 q,

pomidor – 50 q,

göyərti (reyhan, keşniş) – 15 q,

darçın – 0,2 q,

qatıq – 50 q,

istiot -0,1 q,

duz.


Badımcanın saplağı ilə birlikdə üçü kəsilir, soyuq duzlu suya salınıb qaynayana kimi qızdırılır. 1-2 dəq. pörtülür. Uzununa kəsilib tumdan təmizlənir . qoyun ətindən soğanla birlikdə qiymə hazırlanır, duz, istiot vurulur, arasıkəsilmədən qarışdırılaraq qızardılır. Qiyməyə doğranmış göyərti və darçın qatılıb qarışdırılır və badımcanlara doldurulur. Qiymə ilə doldurulmuş badımcanlar dayaz qazana yağılıb ətrafına pomidor dilimləri düzülür, az miqdar bulyon tökülüb öz buğunda bişirilir. Süfrəyə verildikdə üstünə öz sousundan tökülür.

Ayrıca qabda darçınlı qatıq verilir.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Alma dolması
Kilkə balığından dolma
Kələm Dolması sevənlərə
Soğan dolması
Milli üç rəngli dolma
Heyva dolması
Yarpaq dolması resepti
Badımcan, Bibər və Pomidor Dolması
Baş Sehife
MobTop.az