edit.az
Kitabxana - En Maraqlı melumatlar
    

Badımcan dolması

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(12.12.2012 / 19:30)
Oxunmuş: 863 | | Like: 0

Qoyun əti – 163 q,

badımcan – 300q,

baş soğan – 20 q,

ərinmiş yağ – 20 q,

pomidor – 50 q,

göyərti (reyhan, keşniş) – 15 q,

darçın – 0,2 q,

qatıq – 50 q,

istiot -0,1 q,

duz.


Badımcanın saplağı ilə birlikdə üçü kəsilir, soyuq duzlu suya salınıb qaynayana kimi qızdırılır. 1-2 dəq. pörtülür. Uzununa kəsilib tumdan təmizlənir . qoyun ətindən soğanla birlikdə qiymə hazırlanır, duz, istiot vurulur, arasıkəsilmədən qarışdırılaraq qızardılır. Qiyməyə doğranmış göyərti və darçın qatılıb qarışdırılır və badımcanlara doldurulur. Qiymə ilə doldurulmuş badımcanlar dayaz qazana yağılıb ətrafına pomidor dilimləri düzülür, az miqdar bulyon tökülüb öz buğunda bişirilir. Süfrəyə verildikdə üstünə öz sousundan tökülür.

Ayrıca qabda darçınlı qatıq verilir.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Alma dolması
Heyva dolması
Badımcan, Bibər və Pomidor Dolması
Soğan dolması
Kələm Dolması sevənlərə
Kilkə balığından dolma
Yarpaq dolması resepti
Milli üç rəngli dolma
Baş Sehife
MobTop.az