edit.az
Kitabxana - En Maraqlı melumatlar
    

Darı sıyığı

Yerleşdirdi: Aziza(29.11.2014 / 11:15)
Oxunmuş: 169 | | Like: 0

Azərbaycanın milli xörəklərindən biridir.

Ərzaqlar:

1 st darı

4 st süd

2 st su

30 q kərə yağı

5 x.q şəkər tozu

Hazırlanması:

Darını təmizləyib yuyuruq.

Üstünə su, süd, şəkər tozu və yağı əlavə edib qazın üstündə bişməyə qoyuruq. Ara vermədən qarışdırırıq.

30-35 dəqiqəyə darı bişdikdə sıyıq hazır olacaq. Darı sıyığını süfrəyə verdikdə üstünə zövqə görə istəsəniz əlavə olaraq kərə yağı və şəkər tozu töküb yeyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Fikirler:
Kitabxana »
++++++++++Pomidorlu Düyü Şorbası
Məxməri şorba
Noxudlu-buğdalı şorba
lebeniye şorbası
Qarğıdalı şorbası
Piti resepti
Xəmir xorəyi düşbərə
Milli Dovğa
Sütlü Şorba(uşaq yeməyi)
Kütahya şorbası (sıkıcık şorbası)
Baş Sehife
MobTop.az