edit.az
Foto Albom - Sizden Gelen-Paylaşılan Şekiller
    

Parça döşəmə plovu

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(13.12.2012 / 10:28)
Oxunmuş: 900 | | Like: 0

Qoyun əti (hər adama bir böyük tikə)

İran xurması

Şabalıd

Kişmiş

Kuraqa

Düyü

Ərinmiş yağ

Duz

Zəfəran
[bg=#173bd3][/bg]


Zəfəranı axşamdan dəmləyin. Əti yarıbişmiş hazırlayın. Quru meyvəni yuyub iki dəq. qaynar su üstünə tökün. Şabalıdı əvvəlcədən hazırlayın, eyniliklə düyünü.

Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq üçün xəmir qoyun. Xəmirin üstünə 1-2 sm yarıbişmiş düyü tökün, onun üstünə ət tikələrini və meyvə şabalıd qarışığı yerləşdirin.Bunların üstünü tənziflə örtün, quru meyvə düyüylə qarışmamaq üçün. Onların üstünə qalan düyü tökülür. Düyünün üstünə ¼ stəkan su və əridilmiş yağ tökülür. Deşiğ edib tənzifə və ya dəsmala bükülmüş qapağı qoyun. Zəif odun üstünə dəmə qoyun (mənda bu 3-4 saat vaxt apardı, çünki qazanın dibinə ət döşənmişdi). 5-10 dəq. sonra qapağı açıb zəfəranı düyünün üstünə töküb və yenə qapaqla örtün.

Düyünü iri boşqaba (bljuda) çəkib qazmaqla bəzəyin.

Ət və quru meyvə ayrı boşqablara yığılır.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
(Göy qurşağı) plovu
Xanımın plovu
Düyü qazmağının hazırlanma qaydası
Şabalıdlı çolpa qovurma
Taclı plov resepti
Səbzi qovurma resepti
Qəbələ plovu
Cücə plovu
Toyuq ətindən fisincan
Qiyməli badımcan plovu
Baş Sehife
MobTop.az