edit.az
Namaz vaxtları...
    

Parça döşəmə plovu

Yerleşdirdi: *_*M_O_N_I_K_A*_*(13.12.2012 / 10:28)
Oxunmuş: 803 | | Like: 0

Qoyun əti (hər adama bir böyük tikə)

İran xurması

Şabalıd

Kişmiş

Kuraqa

Düyü

Ərinmiş yağ

Duz

Zəfəran
[bg=#173bd3][/bg]


Zəfəranı axşamdan dəmləyin. Əti yarıbişmiş hazırlayın. Quru meyvəni yuyub iki dəq. qaynar su üstünə tökün. Şabalıdı əvvəlcədən hazırlayın, eyniliklə düyünü.

Qazanın dibinə yağ töküb qazmaq üçün xəmir qoyun. Xəmirin üstünə 1-2 sm yarıbişmiş düyü tökün, onun üstünə ət tikələrini və meyvə şabalıd qarışığı yerləşdirin.Bunların üstünü tənziflə örtün, quru meyvə düyüylə qarışmamaq üçün. Onların üstünə qalan düyü tökülür. Düyünün üstünə ¼ stəkan su və əridilmiş yağ tökülür. Deşiğ edib tənzifə və ya dəsmala bükülmüş qapağı qoyun. Zəif odun üstünə dəmə qoyun (mənda bu 3-4 saat vaxt apardı, çünki qazanın dibinə ət döşənmişdi). 5-10 dəq. sonra qapağı açıb zəfəranı düyünün üstünə töküb və yenə qapaqla örtün.

Düyünü iri boşqaba (bljuda) çəkib qazmaqla bəzəyin.

Ət və quru meyvə ayrı boşqablara yığılır.

Ads
loading...
Fikirler:
Kitabxana »
Cücə plovu
Səbzi qovurma resepti
(Göy qurşağı) plovu
Düyü qazmağının hazırlanma qaydası
Şirin plovu
Toyuqla Parça-Döşəmə Plov
Taclı plov resepti
Şabalıdlı çolpa qovurma
Toyuq ətindən fisincan
Xanımın plovu
Baş Sehife
MobTop.az